Η Φιλοσοφία μας

Η Φιλοσοφία μας

Τα Κέντρα Ξένων Γλώσσων ΚΟΥΛΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ δραστηριοποιούνται στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης πάνω από 35 χρόνια. Ιδρύθηκαν το 1983 και αποτελούν ένα από τα πρώτα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στη Ρόδο.

Η συστηματική δουλειά, η συνέπεια, η υποδειγματική μας οργάνωση, η συνεχής ανανέωση των εκπαιδευτικών μας μέσων, η εξειδίκευση των καθηγητών μας, ο καθημερινός έλεγχος των μαθητών, η άψογη συνεργασία με τους γονείς, καθώς και η ιδιαίτερη φροντίδα μας για τους μικρούς μαθητές και τους μαθητές των πτυχίων είναι οι κύριοι παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία και την ανοδική μας πορεία στο χώρο αυτό.

Οι αίθουσες μας που είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, οι διαδραστικοί πίνακες, τα προσεκτικά μελετημένα βιβλία είναι τα εργαλεία με τα οποία προσφέρουμε ουσιαστική γνώση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μαθητή και κεντρίζει το ενδιαφέρον του.

Γιατί να μάθω μια ξένη γλώσσα;

Η γνώση μιας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών αποτελεί ένα εισιτήριο ανοιχτού προορισμού.

Με το να γνωρίζεις κάποια ξένη γλώσσα όχι μόνο μπορείς να επικοινωνήσεις με άλλους που μιλούν αυτήν την γλώσσα και να ταξιδέψεις, αλλά αυτόματα έχεις πιο πολλές ευκαιρίες και επιλογές στον ακαδημαϊκό και εργασιακό χώρο. Δεν παρέχει μόνο προσωπική εξέλιξη μα και ευκαιρίες.

Πως μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα;

Μια ξένη γλώσσα μαθαίνεται με εργασία συστηματική, μεθοδική και επικεντρωμένη σε συγκεκριμένους ειδικούς στόχους. Στόχοι οι οποίοι αναπροσδιορίζονται ανά επίπεδο, ανά τμήμα, ανά μαθητή. Είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν την κατάρτιση και την εμπειρία.

Η μάθηση και η εξάσκηση αποτελεί μια υποχρεωτική και επαναλαμβανόμενη διαδικασία που εστιάζει στο να καλλιεργήσει αλλά και να αναδείξει διάφορες και διαφορετικές ικανότητες, γλωσσικές, γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Πότε να ξεκινήσω μια ξένη γλώσσα;

Πλέον τα παιδιά ξεκινούν την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία. Οι γνώμες και οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα ποικίλουν. Οι ανάγκες της καθημερινής ζωής αλλάζουν, εξελίσσονται και εξελισσόμαστε και εμείς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ποτέ δεν είναι αργά να επενδύσουμε στον εαυτό μας και να μην διστάσουμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο. Αξίζει ο χρόνος που αφιερώνουμε σε κάτι, όταν αυτό μας φέρνει πιο κοντά στα όνειρα μας.

ΜΑΘΗΤΕΣ
0
ΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
0
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ
0